“Romanian Cultural Resolution- documentary” de Adrian Bojenoiu şi Alexandru Niculescu, la Veneţia

mai 30th, 2011 | By | Category: Eveniment

Marţi, 31 mai 2011, ora 19:00, la Noua Galerie (Institutul Român de Cultură şi Cercetare Umanistică din Veneţia), va avea loc vernisajul proiectului “Romanian Cultural Resolution- documentary” de Adrian Bojenoiu şi Alexandru Niculescu. Comisar: Monica Morariu. Vicecomisar: Alexandru Damian.  Expoziţia poate fi vizitată în perioada 4 iunie – 27 noiembrie 2011, de marţi până duminică, între orele 10:00 – 18:00 în Noua Galerie a Institutului Român de Cultură şi Cercetare Umanistică din Veneţia.

Proiectul propune o platformă de documentare şi cercetare a contextului artistic contemporan din România,urmărind soluţiile şi tendinţele pe care artele vizuale le-au dezvoltat în ultimii ani, făcând să se vorbească atât despre o renaştere şi o reformare a discursului artistic contemporan, cât şi despre un întreg ansamblu de probleme sau situaţii care ilustrează precaritatea condiţiei artistului în contextul local şi nuanţarea celui global în faţa ideii de spectacol şi mercantilism.

RCR – documentary constă în transferarea activităţii Clubului Electro Putere din Craiova în cadrul celei de-a54 a ediţie a Bienalei de Artă de la Veneţia şi cuprinde o arhivă video formată dintr-o serie de interviuri cu artişti şi curatori români, lansarea catalogului Romanian Cultural Resolution publicat de Hatje Cantz şi vernisarea pe 1 septembrie a proiectului invitat „The Last Analog Revolution, a Memory Box”, curatori Ştefan Constantinescu şi Xandra Popescu.

Organizatori: Institutul Cultural Român, Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional,  Ministerul Afacerilor Externe.

Producător: Centrul pentru cultură contemporană Club Electro Putere, Craiova

Număr de vizualizări :1471


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro