“Morgen” de Marian Crișan, distins cu Premiul de Distribuție la IndieLisboa 2011

mai 17th, 2011 | By | Category: Eveniment

Sâmbătă, 14 mai 2011, a avut loc ceremonia oficială de decernare a premiilor și de închidere a celei de-a VIII-a ediții a Festivalului Internațional de Film Independent IndieLisboa 2011, care s-a desfășurat în perioada 5 – 15 mai 2011 în capitala portugheză. Printre filmele câștigătoare se numără și lung-metrajul românesc “Morgen” de Marian Crișan, care a obținut Premiul de Distribuție, acordat de un juriu internațional, ai cărui membri au fost François Bonenfant, Denis Coté, Gabe Klinger, Jean-Pierre Rehm și Margarida Vilanova.

“Debutul românului Marian Crișan se integrează prefect „noului val„ românesc: planuri-secvență lungi, naturaliste, de grup, absența muzicii, evidențiind umorul sarcastic grefat pe disperarea unei societăți care incearcă să se ridice după o dictatură dezastruoasă.”, a scris criticul de cinema Jorge Mourinha.

Premiul acordat lung-metrajului de debut al lui Marian Crișan întregește seria premiilor obținute de filmele românești selecționate în ultimii șapte ani în diverse festivaluri de film de pe teritoriul portughez (IndieLisboa, Curtas Vila do Conde, DocLisboa, Estoril Film Festival). Anul acesta cinematografia românescă va avea o participare semnificativă și la următorul Festival de Scurt Metraje din Portugalia: Curtas Vila do Conde, unde anul trecut, marele câștigător a fost filmul Colivia de Adrian Sitaru. Printre filmele selecționate la ediția de anul acesta se numără și scurt-metrajul Camelia, al tânărului regizor Marian Crișan.

Număr de vizualizări :1499


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro