“FEM” de Magda Cârneci

mai 27th, 2011 | By | Category: Postcard

Sâmbătă, 28 mai 2011, ora 13:30, la standul Polirom& Cartea Românească din cadrul Bookfest 2011, va avea loc lansarea volumului “FEM” de Magda Cârneci, Editura Cartea Românească. Vor vorbi criticii literari Carmen Muşat, Paul Cernat şi Daniel Cristea-Enache.

Romanul “FEM” de Magda Cârneci este un volum de proză vizionară, o incursiune nonconformistă în meandrele fiziologice, psihice şi metafizice ale unui personaj feminin generic, de la cea mai fragedă vârstă până la prima adultitate. O Şeherezadă contemporană îi relatează iubitului ei care o părăseşte cele mai stranii şi mai intime trăiri legate de creşterea ei întru feminitate. Combinaţie de povestire, poem în proză, analiză psihanalitică jungiană şi mărturie spirituala, “FEM” se vrea un fel de scriere iniţiatică, în afara genurilor literare curente, despre ce ar putea să însemne deschiderea emoţională a fiinţei umane către niveluri de sensibilitate şi de înţelegere mai puţin explorate şi cunoscute deocamdată.

FEM”-ul Magdei Cârneci – un concentrat itinerar epifanic, pornind de la „brusca aruncare în scenă“, trecând prin aventurile corpului dureros, prin iluminările adolescentine ale unei feminităţi matriciale şi „căderea din Realitate în realitate“, prin „schimbarea la trup“ androgină spre maturizarea viziunii, deschiderea celui de-al treilea ochi şi, în cele din urmă, fulgurantă (şi intransmisibilă) înţelegere a „marelui şah cu partea cealaltă“ – este o livrare de sine pentru bunul uz al celor care mai caută „o magie coerentă a lumii“. E o „cheie emoţională“ pentru Planeta FEM, pentru acel univers feminin despre care unul dintre ultimii maeştri spirituali ai vremurilor noastre spunea că e o lume în mod natural mai aproape de fiinţa lucrurilor.” (Simona Sora)

Număr de vizualizări :1654


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro