“Dicţionarul colecţionarilor de artă din România” de Vasile Petrovici

mai 9th, 2011 | By | Category: Postcard

Joi, 12 mai 2011,  ora 18.30, la Hotel Marriott din Bucureşti va avea loc lansarea “Dicţionarului colecţionarilor de artă din România”, Editura CORINT, lucrare cu un caracter unic în literatura de specialitate. Autorul este ciberneticianul Vasile Petrovici, el însuşi colecţionar de artă şi secretar al Societăţii Colecţionarilor de artă din România. “Dicţionarul colecţionarilor de artă din România” va fi prezentat de criticul de artă Pavel Şuşară, alături de autor.

Pentru realizarea “Dicţionarului colecţionarilor de artă din România” au fost consultate 164 de surse bibliografice. Dicţionarul cuprinde informaţii extinse despre 250 de colecţionari, informaţii succinte despre alţi 681, precum şi 44 de imagini de interioare de colecţii.

Au fost introduşi în dicţionar numai colecţionarii care au cel puţin o referinţă bibliografică.

La colecţionari români au fost incluşi cei care au trăit şi şi-au alcătuit colecţia pe actualul teritoriu românesc.

Număr de vizualizări :2986


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro