“Dictatura lui Nicolae Ceauşescu (1965-1989). Geniul Carpaţilor” de Adam Burakowski

mai 8th, 2011 | By | Category: Agenda de carte

La Editura Polirom, în colecţia “Historia”, a apărut volumul Dictatura lui Nicolae Ceauşescu (1965-1989). Geniul Carpaţilor” de Adam Burakowski, în traducerea lui Vasile Moga, cu o prefaţă de Stejărel Olaru.

Un volum dedicat integral comunismului românesc din perioada lui Nicolae Ceauşescu, o analiză comparată de tip istoric şi politic realizată de un specialist consacrat în istoria comunismului din Europa Centrală şi de Est. Pe baza unei bibliografii vaste şi a unor izvoare de o mare diversitate, Adam Burakowski ne oferă nu doar o istorie a comunismului românesc, ci şi o carte despre puterea absolută al cărei unic scop este consolidarea perpetuă a puterii.

„Cartea lui Adam Burakowski este o carte despre o dictatură şi un dictator, dar nu numai. Dictatura lui Nicolae Ceauşescu ne oferă şi o perspectivă de istorie politică, alături de explicaţiile necesare privind felul în care a funcţionat regimul ceauşist folosindu-se frica, manipularea şi falsul naţionalism. Fără îndoială, cititorul acestei cărţi va fi răsplătit. Volumul are la bază surse bibliografice numeroase, româneşti şi străine, ceea ce demonstrează o abordare atentă – pentru că, până la urmă, tema istoriei regimului ceauşist este provocatoare, dar şi anevoioasă, complicată prin capcanele pe care le poate întinde.” (Stejărel Olaru)

Număr de vizualizări :1226


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro