“D`ale carnavalului” în regia lui Silviu Purcărete, la Teatrul Naţional “Radu Stanca” din Sibiu

mai 1st, 2011 | By | Category: Proiecte

Luni, 2 mai 2011, ora 19:00, la sala Teatrului Naţional “Radu Stanca” din Sibiu va avea loc spectacolul “D`ale carnavalului” de I. L. Caragiale, în regia lui Silviu Purcărete şi scenografia lui Dragoş Buhagiar, pe muzica originală a lui Vasile Şirli. Din distribuţie: Nicu Mihoc, Constantin Chiriac, Adrian Matioc, Marius Turdeanu, Liviu Pancu, Cristian Stanca, Cristina Ragos, Raluca Iani, Serenela Mureşan, Ofelia Popii, Pali Vecsei, Mihai Coman, Florin Coşuleţ, Adrian Neacşu, Cătălin Pătru, Edi Pătraşcu, Viorel Raţă, Cristina Stoleriu, Codruta Vasiu, Liviu Vlad, Eva Ungvari.

Cel de-al şaptelea spectacol regizat de Silviu Purcărete la Sibiu este o montare fidelă a textului scris de Ion Luca Caragiale, care aduce pe scenă lumea carnavalului şi a bâlciului într-un vârtej de situaţii comice construite în jurul unor complicaţii amoroase. Scenele sunt construite viu, cu o forţă populară, în care muzica originală compusă de Vasile Şirli devine un element decisiv în articularea mesajului. Tensiunea şi misterul fiecărei replici sunt susţinute prin jocul de lumini creat de regizor şi de scenograful Dragoş Buhagiar, cel care semnează costumele şi decorul din acest spectacol. Spectacolul „D’ale carnavalului” marchează cel de-al cincilea text românesc montat în această stagiune la Sibiu ca parte a strategiei de promovare a valorilor cultural-artistice autohtone. Silviu Purcărete priveşte cu îngăduinţă sau chiar cu simpatie personajele lui Caragiale, înscenând nişte situaţii de viaţă perfect verosimile, în care se pot regăsi atât actorii care le interpreteaza, cât şi spectatorii care le urmăresc.

Mai multe informaţii la pagina web: http://www.sibfest.ro/D-ale-Carnavalului.aspx

Număr de vizualizări :2521


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro