Volumul “Forţa politică a femeilor”, coordonat de Andreea Paul (Vass), lansat la Bucureşti

apr. 12th, 2011 | By | Category: Postcard

Joi, 14 aprilie 2011, ora 18.00, la Librăria Dalles din Bucureşti va fi lansat volumul “Forţa politică a femeilor”, coordonat de Andreea Paul (Vass), colecţia „Ego-grafii”, Editura Polirom. Invitaţi special: Emil Hurezeanu – unul dintre cei mai reputaţi analişti politici ai momentului, Rodica Culcer – director al Direcţiei de Ştiri al postului public de televiziune, şi Corina Vinţan – responsabilă pentru Asociaţia Internaţională pentru Promovarea Femeii Europene şi unul dintre pionierii comunicării strategice din România.

Evenimentul, a cărui gazdă va fi chiar coordonatoarea volumului – Andreea Paul (Vass), doctor în economie, lector universitar, Consilier de Stat al Prim-Ministrului – va constitui un prilej de dezbatere cu privire la rolul şi, mai ales, forţa femeilor pe scena politică autohtonă. În egală măsură, lansarea va fi şi o ocazie pentru cititori de întâlnire cu cele 87 de personalităţi care semnează textele acestui volum.

Volumul răspunde la întrebări precum: Ce calităţi trebuie să aibă femeile pentru a activa pe scena politică românească? Pot ele să „lupte” de la egal la egal cu omologii lor bărbaţi? O mai amplă reprezentare politică a femeilor ar fi benefică pentru societate, iar dacă da, cum s-ar putea creşte această reprezentare? Volumul oferă un exemplu de solidaritate feminină transpartinică, urmărind să facă auzită vocea femeilor active în politica românească – şi nu numai.
Prima parte cuprinde mărturii ale femeilor active în politică: ministre, deputate, eurodeputate, senatoare, primăriţe, prefecte, şefe ale unor organizaţii de femei, care îşi prezintă parcursul politic, realizările, dar şi obstacolele pe care au trebuit să le înfrunte.
Partea a doua este dedicată poveştilor unor femei cu succese profesionale remarcabile, dar care nu au făcut pasul în politică, deşi ar fi putut excela în acest domeniu.
În ultima secţiune sunt prezente texte ale bărbaţilor – oameni politici şi intelectuali de prim-plan –, care schiţează un portret al clasei politice feminine româneşti.

Număr de vizualizări :1836


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro