Spectacolul “Ex Libris”, în regia lui Mihai Mălaimare, prezentat la BookLand

apr. 15th, 2011 | By | Category: Eveniment

Sâmbătă, 16 aprilie 2011, ora 18:30, în cadrul Târgul de carte urban BookLand (Afi Palace Cotrocei, Bucureşti), va avea loc lansarea volumului “De ce urâm femeile” de Miron Manega, Editura Ştefan, precum şi o dezbatere pe această temă, susţinută de scriitorul Miron Manega. De la ora 19:00, va avea loc spectacolul “Ex Libris” al Teatrului Masca, în regia lui Mihai Mălaimare. De la ora 20:00, va avea loc o dezbatere despre antologia “Cele mai frumoase citate”, Editura Tango, prezentată de Alice Nastase, Anda Pitiş şi Simona Catrina.

Ex Libris” este un pact între un artist plastic şi o carte. La fel de bine, însă, poate fi şi unul între spectatorii şi actorii care desprind din paginile cărţii spectacolul lor.

“Misterioase, cărţile se deschid numai celor care vor să înţeleagă, celor care vor să ştie cum, de ce şi pentru ce trăiesc. Veniţi, priviţi şi, cine ştie, poate că vom putea pleca purtând în suflet câte un ex libris făcut din bucuria de a smulge tristeţii cotidiene clipele fericite ale unui spectacol. Într-un fel, ca şi cărţile mai norocoase, care poartă pe pagina de gardă, ca un mărţişor, un ex libris, şi noi, ca nişte oameni norocoşi, vom purta în sufletele noastre această amintire ca o garanţie că numai de noi depinde ca viaţa să fie o perpetuă ÎNTÂLNIRE cu frumosul”, a spus Mihai Mălaimare.

De ce urâm femeile” de Miron Manega “nu este expresia vreunei frustrări, ci rezultatul unei sarcini de serviciu, în perioada în care am fost redactor şef adjunct la cotidianul ‘Naţional’. Recomandarea expresă (a se citi obligatorie) a redactorului-şef de pe atunci, era ca editorialele ziarului de duminică să abordeze exclusiv Femeia. Din toate unghiurile, în toate poziţiile, posturile, ipostazele şi relaţiile posibile şi imposibile. La început mi s-a părut uşor, ba chiar plăcut, dar în curând a devenit corvoadă. Majoritatea textelor din această carte e alcătuită din acele editoriale scrise sub presiunea dead-line-ului, în perioada 2002-2003.”, a spus Miron Manega.

Un alt eveniment important va fi dezbaterea despre Narcoticele în literatură”, susţinută de Andrei Ruse şi Marius Ghilezan, de la ora 13:00.

Număr de vizualizări :1226


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro