Scriitorii Liviu Papadima şi Ioana Pârvulescu, invitaţii emisiunii “Literatura de azi”

apr. 17th, 2011 | By | Category: Agenda de carte

Luni, 18 aprilie 2011, ora 21:30, TVR Cultural va difuza o nouă ediţie a emisiunii “Literatura de azi”, moderată de criticul literar Daniel Cristea-Enache. Invitaţi: Liviu Papadima, scriitorul şi decanul Facultăţii de Litere din Universitatea Bucureşti, şi scriitoarea Ioana Pârvulescu, o specialistă eminentă în belle époque. Producător: Carmen Dăncescu.

Liviu Papadima, decanul Facultăţii de Litere din Universitatea Bucureşti, a coordonat antologia “Care-i faza cu cititul?”, apărută la Editura ART. În încercarea de a deschide  pofta de literatură cititorilor între zece şi paisprezece ani, această crestomaţie  adună  douăzeci şi cinci de texte în care importanţi scriitori români contemporani îşi povestesc primele lecturi şi întâlnirile esenţiale cu scriitorii care le-au marcat copilăria.

Invitata părţii a doua a emisiunii, scriitoarea Ioana Pârvulescu, e o specialistă eminentă în belle époque, tratând până acum subiectul  la modul documentar-istoriografic. În romanul „Viaţa începe vineri” (Editura Humanitas), ea exploatează ficţional această perioadă şi  creează o lume prin ochii  unui vizitator  apărut din secolul 21 pentru a-i tulbura pe toţi cu stranietatea lui.

„Punctul forte al cărţii îmi pare tocmai haloul de enigmă din jurul acestui vizitator ce a căzut într-o altă epocă – pentru a o descoperi cu aceeaşi uimire cu care Bucureştii anului 1897 îl descoperă pe el”. (Daniel Cristea-Enache)

Număr de vizualizări :1353


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro