Poetryfashion la Galaţi, cu poeta Florina Zaharia şi volumul “eua”

apr. 28th, 2011 | By | Category: Proiecte

Vineri, 29 aprilie 2011, ora 14:00, în sala mare a Teatrului Dramatic Fani Tardini din Galaţi, va avea loc lansarea volumului „eua” de Florina Zaharia, Editura Paralela 45, colecţia “Avanpost”.

“Pentru gălăţeni evenimentul va avea un caracter rar întâlnit, dacă nu chiar inedit. Aceasta deoarece „sistemul clasic” de lansare a unei cărţi (discursuri conţinând recenzii, opinii, păreri, neapărat laude şi ironii critice) va fi înlocuit cu un moment apropiat de ceea ce cunoscătorii numesc performance art sau happenings. Sau, dacă vreţi, va fi un exemplu de artă relaţionistă (à la Nicolas Bourriaud) îmbinată cu artă conceptuală, ceea ce, conform unei definiţii, ar fi o modalitate „de autoanaliză, de prezentare a laboratorului de creaţie, într-un amestec de imagini pictate, fotografii şi instalaţii”. Şi, desigur, mici filme, muzică… şi o mică armată de rochiţe de hârtie care să o apere pe autoare de emoţiile inerente.

În lupta de zi cu zi a creatorului cu formalismul, pe teribilul front al căutării perfecţiunii, Florina Zaharia a câştigat o luptă… împărţită în trei capitole: „biografiica, întunerica şi eua”. Împreună cu Ioana, o fetiţă de şapte ani, Iselin, o păpuşă vie dintr-o poveste nespusă încă prin acel „a fost odată…” şi Aureliu Bâtcă, un talentat actor şi picioroangele sale, Florina va fi o altă Dorothy plecată în căutarea unui vrăjitor din Oz. La capătul/ căpătâiul lumii i s-a confirmat încă o dată că nu lebăda neagră este pericolul, ci lebedele gri.”, a scris a.g. secară.

Parteneri ai acestui eveniment cultural: Teatrul Dramatic Fani Tardini Galaţi şi Centrul Cultural Dunărea de Jos, Danube Transport Services SRL şi Alida Distribution SRL.

Număr de vizualizări :2100


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro