Pelicula „Morgen”, în regia lui Marian Crişan, finalistă la CPH PIX Feature Film Festival de la Copenhaga

apr. 19th, 2011 | By | Category: Postcard

Joi, 28 aprilie 2011, regizorii Marian Crişan şi Bogdan George Apetri vor participa la un seminar intitulat „The Romanian Perspective”, în cadrul CPH PIX Feature Film Festival de la Copenhaga, ediţia a III-a (14 aprilie-1 mai 2011), la invitaţia Institutului Cultural Român de la Stockholm. În cadrul secţiunii festivaliere “Spotlight: Romania”, au fost incluse filmele „Aurora”, „Morgen”, „Principii de viaţă” şi „Periferic”, iar filmul „Morgen” concurează pentru Premiul publicului, alături de alte nouă pelicule. Actorul Vald Ivanov, unul dintre protagoniştii filmului “Principii de viaţă” va fi, de asemenea, prezent.

Este pentru a doua oară în acest an când filmului românesc i se acordă o atenţie specială în Scandinavia. În perioada 28 ianuarie – 7 februarie 2011, ICR Stockholm şi Festivalul Internaţional de Film de la Göteborg au organizat în colaborare o amplă secţiune intitulată „Noul val românesc”, în cadrul căreia au fost invitaţi Bogdan George Apetri, Marian Crişan, Cristi Puiu şi Alexandru Solomon. Participarea românească s-a bucurat de succes atât în rândul publicului (peste 3400 de spectatori), cât şi al presei suedeze, peliculele şi regizorii români fiind remarcaţi, printre alţii, de postul de televiziune SVT, postul de radio P1 şi principalele cotidiene suedeze, Dagens Nyheter şi Svenska Dagbladet.

Programul proiecţiilor româneşti la Copenhaga poate fi accesat aici.

Număr de vizualizări :1312


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro