Maria Postu lansează “Povestiri de trezit adulţii”, la USR

apr. 13th, 2011 | By | Category: Agenda de carte

Vineri, 15 aprilie 2011, ora 17:00 la Uniunea Scriitorilor din România – Sala Oglinzilor (Calea Victoriei nr. 115, Bucureşti), va avea loc lansarea volumului “Povestiri de trezit adulţii” de Maria Postu, Editura Tracus Arte. Volumul va fi prezentat de Mariana Ionescu şi de Traian T. Coşovei. Evenimentul este organizat de Editura Tracus Arte, în colaborare cu USR.

“Povestiri de trezit adulţii” reprezintă cel de-al şaselea volum al autoarei. În cadrul evenimentului de lansare vor susţine recitaluri muzicale: Angelica Postu-pian, Alexandra Juvina-vioară şi Mihail Grigore-violoncel.

„Viaţa se trăieşte în orice realitate cu aceleaşi grade de intensitate” (Maria Postu)

„Scriitoarea Maria Postu încearcă experienţa prozei cu toată zestrea dovedită în cărţile sale de poezie. Cele mai frumoase performanţe ale volumului de faţă aduc surpriza demontării convenţiei realului într-o proză poetică aflată la polul opus formulei realiste”; autoarea evadează din banalul existenţei sau evidenţei în proiecţii similar visului, pe cât de absurd, pe atât de frumos, cum se întâmplă, de exemplu atunci când o tânără ziaristă se preschimbă în pasăre, astfel încât să rămână loc şi pentru sugestii alegorice. De fapt abaterile de la real, metamorfozele imaginii acestuia nu sunt gratuite, ele sunt nişte revelaţii fascinante care fac din viaţă sau mai bine zis, din „lectura existenţei”, o „operă deschisă”. Oricum sub absurd, mister, metamorfoză onirică, palpită observaţia percutantă a scriitoarei, susţinută de o extraordinară foame de imaginar” (Mariana Ionescu)

Număr de vizualizări :1990


One Comment to “Maria Postu lansează “Povestiri de trezit adulţii”, la USR”

  1. Alexandru Petria spune:

    Succes, Maria!

Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro