ICR Madrid, la Ziua Internațională a Cărții

apr. 27th, 2011 | By | Category: Eveniment

Pentru noaptea de miercuri, 27 aprilie 2011, primăria comunității Madridului a mobilizat numeroase instituții, librării, muzee, spații neconvenționale pentru a sărbători în regim nocturn cartea, literatura, lumea scrisului și a lecturii. Anul acesta lema este “¿Me regalas un libro? Te regalo un libro” (Îmi dăruiești o carte? Îți dăruiesc o carte!), cu participarea a numeroşi scriitori, editori, artiști din Spania și din lume. Ziua Internațională a Cărții, sărbătorită în fiecare an pe 23 aprilie 2011, s-a mutat în acest an pe 27 aprilie, pentru a nu coincide cu Săptămâna Paștelui, Semana Santa în Spania. Toată noaptea de 27-28 aprilie 2011, sediul ICR Madrid va fi deschis publicului, programul și activitățile lor fiind anunțate deja în toate materialele promoționale realizate de primăria comunității Madrid, iar strada Marques de Urquijo pe care se află ICR este un loc pe harta culturală a Nopții Cărților, ediția spaniolă 2011.

ICR Madrid este deja un partener tradițional al organizatorilor spanioli ai Nopții Cărților. Vor fi organizate, la sediul ICR Madrid, cursuri demonstrative de limba română, pornind de la similitudinile uimitoare, mai ales din zona lexicului uzual, între română și spaniolă. Anul trecut aceste cursuri au fost un succes și au dus la mărirea spectaculoasă a numărului de spanioli care studiază în acest moment română la ICR Madrid. În parteneriat cu una dintre cele mai mari librării din Madrid, Librăria Antonio Machado (aflată în clădirea Circulo de Lectores, în plin centru), ICR Madrid organizează o librărie temporară de literatură română în limba spaniolă, care va începe la ora 19.00, în seara de miercuri, 27 aprilie, și va rămâne la dispoziția publicului timp de o săptămînă. Vor fi disponibile cărțile românești recent traduse și publicate în Spania, peste 40 de titluri. Tot miercuri seara, la sediul ICR Madrid, se va anunța și deschiderea concursului de eseuri în limba spaniolă, pornind de la un citat din opera lui Cioran. Va fi un concurs cu un premiu important, cu un juriu format din profesori și intelectuali spanioli, iar premiantul va fi anunțat la Târgul de Carte Liber din octombrie anul acesta, unde România este țară invitată.

Număr de vizualizări :1492


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro