Fotograful ceh Tomas Bican expunde “Landscape!”, la MŢR

apr. 13th, 2011 | By | Category: Eveniment

Vineri, 15 aprilie 2011, ora 18:00, la Sala Acvariu din cadrul Muzeul Ţăranului Român din Bucureşti, va avea loc vernisajul expoziţiei “Landscape!”, semnată de artistul fotograf ceh Tomas Bican. Evenimentul este organizat de Centrul Ceh din Bucureşti, în parteneriat cu Pilsner Urquell. Expoziţia va fi deschisă în perioada 15 aprilie – 6 mai 2011.

Expoziţia “Landscape!” conţine 12 fotografii în format mare, alb-negru, realizate cu ajutorul camerei de fotografiat de mărime medie, Hasselblad. Imaginile din “Landscape!” sunt surprinse atât în Europa, cât şi în ţări exotice cum ar fi India sau Brazilia. Cu toate acestea, ele nu sunt imagini documentare. Tomas Bican se concentrează pe valoarea artistică, astfel încât munca lui este transferată către abstract.

“Tomas Bican este special nu numai prin fotografiile sale ci şi prin modul original şi creativ prin care le prezintă. Instalarea fiecărei expoziţii este adaptată spaţiului, iar Sala Acvariu de la MŢR este ideală pentru creativitatea lui Tomas Bican”, a spus Rene Kubasek, directorul Centrului Ceh din Bucureşti.

Tomas Bican aparţine generaţiei tinere de fotografi cehi care nu au renunţat să folosească tehnicile fotografice de tip analog. El a absolvit Şcoala de Fotografie din Praga în 1996, şi de atunci a lucrat ca fotograf independent. Tomas Bican a primit diverse premii în cadrul concursurilor Praha fotograficka şi Czech Press Photo.

În cadrul vernisajului de la MŢR, pe lângă instalaţia foto va fi prezentată şi o proiecţie video, în care fotograful a animat fotografiile sale analog.

Număr de vizualizări :1252


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro