Expoziţia de fotografie “Maşina timpului”, realizată de regizorul Adi Voicu, la ICR Bucureşti

apr. 29th, 2011 | By | Category: Postcard

În perioada 3-16 mai 2011, la Institutul Cultural Român din Bucureşti va avea loc expoziţia de fotografie “Maşina timpului”, realizată de regizorul Adi Voicu în timpul filmărilor la documentarul “Metrobranding – o poveste de dragoste între oameni şi obiecte”. Expoziţia va fi vernisată marţi, 3 mai 2011, cu prilejul conferinţei de presă a Festivalului Filmului European, ediţia a XV-a. Documentarul „Metrobranding” (regia Ana Vlad şi Adi Voicu) va avea premiera în cadrul Festivalului Filmului European, vineri, 6 mai 2011, la Cinema Studio din Bucureşti.

„În urmă cu patru ani, intrând pentru prima dată într-un oraş mic industrial din România cu gândul să realizez un film, am avut un sentiment surprinzător. Parcă mă întorceam în timp. După o zi petrecută în Mizil timpul a căpătat altă dimensiune, totul a devenit static. Experienţa trăirii unei zile în Mizil este identică cu experienţa trăirii zilei precedente. Am avut senzaţia că totul e îngheţat ca într-o carte poştală din anii ’80.
Am făcut fotografiile în timpul realizării filmelor documentare “Metrobranding” şi „Victoria”, în oraşele Mizil, Drăgăşani, Zărneşti, Fieni, Cugir şi Victoria, iar expoziţia ar trebui să te ducă, exact ca o maşină a timpului, în trecut.” (Adi Voicu)

Număr de vizualizări :1860


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro