Erna Hennicot – Schoepges primeşte titlul de Doctor Honoris Causa, la Sibiu

apr. 27th, 2011 | By | Category: Postcard

Marţi, 3 mai 2011, ora 11:00, în Aula Magna (str. Lucian Blaga nr. 3, Sibiu), doamna Erna Hennicot – Schoepges va primi titlul de Doctor Honoris Causa, acordat de  Senatul Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu. Decernarea titlului de Doctor Honoris Causa a fost hotărâtă în şedinţa Senatului Universităţii Sibiene din data de 7 februarie 2011, iar premiul va fi înmânat de prof. dr. Constantin Chiriac, directorul Teatrului Naţional „Radu Stanca” Sibiu. Erna Hennicot – Schoepges a mai primit, de asemenea, titlul de Doctor Honoris Causa din partea Sacred Heart University în 2001 şi din partea Centrului European John E. Dolibois din cadrul Universităţii din Miami în anul 2003.

Erna Hennicot – Schoepges este fostul ministru al culturii din Luxemburg şi unul dintre principalii susţinători ai proiectului Sibiu Capitală Culturală Europeană 2007. Cariera sa politică se remarcă prin contribuţii importante în domeniul culturii şi printr-un impresionant portofoliu de activităţi în calitate de membru al Comisiei de Cultură din Parlamentul European în perioada 2004 – 2009.

Pasiunea pentru cultură a Ernei Hennicot – Schoepges a fost cultivată încă din copilărie prin studiile întreprinse la Şcoala Normală de Muzică din Paris şi mai apoi prin diploma obţinută la Conservatorul Regal de Muzică din Bruxelles. Erna Hennicot – Schoepges ocupă momentan poziţia de Preşedinte al Institutului European pentru Itinerarii Culturale şi al Théâtre du Centaure din Marsilia.

Număr de vizualizări :1495


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro