Cristina Bobirică-Vlădilă expune ,,Orașul orb”, la Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud

apr. 30th, 2011 | By | Category: Eveniment

Miercuri, 11 mai 2011, ora 11:00, în Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud, Secția de Artă Contemporană, artista Cristina Bobirică-Vlădilă va expune ,,Orașul orb”, o expoziţie- ambient tip instalaţie linogravură-obiect. Cuvântul de deschidere va fi rostit de Adriana Rodica Barna și Suzana Fântânariu. Expoziţia va fi însoţită de un excelent catalog cu imagini și texte critice  bilingve, afiș și invitații. De asemenea, la vernisaj va fi oferit publicului şi catalogul proiectului ”Xilogravura-matrice stilistică”(XMS) diaspora-România. Această expoziţie personală a Cristinei Bobirică-Vlădilă se datorează câştigării Concursului de debut pe țară, organizat de Complexul Muzeal-Bistrița-Năsăud şi iniţiat de Rodica Adriana Barna.

Cristina Bobirică-Vlădilă, absolventă a  Facultații de Arte și Design-Universitatea de Vest, Timișoara, secția grafică, clasa profesor univ. dr. Suzana Fântânariu a câștigat Concursul de debut pe țară organizat de Complexul Muzeal-Bistrița-Năsăud. Proiectul câștigător se intitulează ,,Orașul orb” și constă în: linogravură, linogravură-obiect și instalație, precum și într-un pertinent comentariu teoretic.  Întreaga viziune a tinerei artiste se bazează pe un concept elucidat cu succes în proiectul de disertație și în proiectul internațional ,,Xilogravura matrice-stilistică,,(Performanță XMS, România – diaspora).

Număr de vizualizări :1702


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro