Constanţa Buzea lansează “Cărticelele vârstelor fragede”, la Cluj

apr. 11th, 2011 | By | Category: Agenda de carte

Marţi, 12 aprilie 2011, ora 17.00, la librăria Book Corner (Bulevardul Eroilor nr. 15, Cluj-Napoca), va avea loc lansarea reeditării complete a cărţilor pentru copii “Cărticelele vârstelor fragede”, Editura ASCR, publicate de Constanţa Buzea în perioada 1970-1988. Acest ciclu este compus din volumele: “Cărticica de doi ani”, “Cărticica de trei ani”, “Cărticica de patru ani”, “Cărticica de cinci ani” şi “Cărticica de şase ani”, cu o prefaţă de Irina Petraş. Volumele vor fi prezentate publicului de prefaţatorul ediţiei, criticul literar Irina Petraş, de criticul şi istoricul litrar Sanda Cordoş, de Maria Brudaşcă, ilustratorul noii ediţii, şi de Diana Breaz, editorul acestei ediţii.

În această nouă ediţie, cele cinci cărţi ale Constanţei Buzea împărtăşesc noilor generaţii o lume plină de minunăţii, colorată şi savuroasă:„Mamă, dacă vrei sa fii/ Răspupată de copii,/Trebuie să ai un pic/ Inimioară de pitic.”

„Sunt încântată şi mulţumită că nu numai generaţia copiilor mei, ci şi generaţiile mai noi se vor amuza şi vor învăţa din textele pe care le dedicasem cândva copiilor mei. Nu încetez să mă uimesc că această bucurie a fost/este posibilă în timp şi se face gustată şi folositoare tocmai când, din cauze varii, criza ar fi putut întârzia colaborarea dintre generaţia mea şi generaţiile care nu contenesc să vină, cu setea lor de haz şi uimire.” (Constanţa Buzea)

Număr de vizualizări :1916


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro