Concursul de dramaturgie “100, 1000, un milion poveşti”, la cea de-a V-a ediţie

apr. 18th, 2011 | By | Category: Proiecte

Teatrul Ion Creangă, împreună cu Asociaţia Scriitorilor din Bucureşti, secţia Dramaturgie şi critică teatrală, organizează cea de a V-a ediţie a Concursului de dramaturgie „100, 1000, un milion poveşti”. Teatrul Ion Creangă îşi propune pe această cale să stimuleze dramaturgia românească pentru copii, să sprijine autorii, oferindu-le posibilitatea de a-şi face cunoscute creaţiile pe scena sa. Textele dramatice, prezentate în concurs, trebuie să răspundă rigorilor tematice şi estetice pe care  le impune orice teatru profesionist, ale cărui spectacole se adresează spectatorilor copii, cu vârste cuprinse între 3 si 12 ani.

Regulament de participare:

Autorii vor trimite textele dactilografiate, într-un exemplar, nesemnate, cu un motto scris pe pagina de titlu, însoţite de un plic închis care va cuprinde datele de identificare ale autorului. Acelaşi motto, de pe pagina de titlu a piesei, va fi scris şi pe plicul închis, cu datele de identificare ale autorului. Manuscrisele trebuie expediate pe adresa administraţiei instituţiei, Teatrul Ion Creangă, Bulevardul Magheru, nr. 27, sector 1, Bucureşti, cod 010325 , până la data de 15 iunie 2011.

Pe plicul în care e introdus manuscrisul se va face menţiunea Pentru concursul de dramaturgie„100, 1000, un milion de poveşti”.

Nu se primesc în concurs dramatizări; nu pot participa la competitie piesele care au fost aduse la cunoştinţa publicului prin publicare sau reprezentare; textele trimise pentru concurs nu se înapoiază autorilor. Juriul Concursului de dramaturgie va decide, prin consens, piesa câştigătoare a concursului, piesa care va fi achiziţionată de Teatrul Ion Creangă şi va fi inclusă în repertoriul stagiunilor următoare.

Juriul va nominaliza, de asemenea, dintre textele dramatice înscrise în Concurs, un număr de 2 piese care, împreună cu piesa câştigătoare a Concursului, vor fi publicate într-un volum de teatru pentru copii.

În cadrul celei de a VII-a ediţii a Festivalului Internaţional de Teatru pentru Copii, „100, 1000, un milion de poveşti”, festival organizat de Teatrul Ion Creangă, în Bucureşti, în perioada 1 – 8 octombrie 2011, se va lansa volumul de teatru şi vor fi reprezentate, în premieră, în spectacole – lectură, cele trei piese incluse în volum.

Număr de vizualizări :1741


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro