100 de ani de la naşterea lui Emil Cioran, marcaţi prin evenimentul de amploare “Cioran în stradă de Dan Perjovschi”

apr. 6th, 2011 | By | Category: Eveniment

Joi, 7 aprilie 2011, ora 18:30, la Institutul Francez din Bucureşti va avea loc lansarea proiectului “Cioran în stradă de Dan Perjovschi”, în prezenţa Ambasadorului Franţei Henri Paul, al Primarului General al Bucureştiului, Sorin Oprescu, al Directorului Editurii Humanitas, Gabriel Liiceanu şi a lui Horia-Roman Patapievici, Preşedinte al Institutului Cultural Român. Cu această ocazie, Dan Perjovschi va realiza un desen pe peretele sălii Elvira Popescu. Centenarul Emil Cioran este marcat astfel de Ambasada Franţei şi de Institutul Francez din Bucureşti.

20 de aforisme din opera scriitorului Emil Cioran au fost reinterpretate grafic de artistul vizual Dan Perjovschi şi vor putea fi văzute şi citite timp de o lună în staţiile de metrou şi de autobuz şi în câteva puncte cheie ale capitalei.
„Sa premedităm o întâlnire nemijlocită între scriitorul Emil Cioran şi public, realizată exclusiv prin intermediul textelor sale, să revizităm clişeele legate de pesimismul acestui autor pentru a-i regăsi vitalitatea şi stilul şi, nu în ultimul rând, să aducem împreună două voci diferite, cea a unui scriitor şi cea a unui artist vizual, iată doar câteva din punctele de plecare ale proiectului “Cioran în stradă de Dan Perjovschi.”, a spus Svetlana Cârstean, coordonatoarea proiectului.

Proiectul a fost realizat cu sprijinul BRD Groupe Société Générale şi GDF SUEZ Energy România şi a beneficiat de susţinerea Primăriei Municipiului Bucureşti, a Grupului Humanitas şi a Orange România.

Număr de vizualizări :1664


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro