„Serialele pentru tineri – O abordare psihosociologică” de Silvia Branea

apr. 14th, 2011 | By | Category: Agenda de carte

Vineri, 15 aprilie 2011, ora 13:00, la Facultatea de Drept din Bucureşti (Sala Stoicescu), va avea loc lansarea volumului „Serialele pentru tineri – O abordare psihosociologică” de Silvia Branea, ediţia a II-a, Editura Ars Docendi. Cartea va fi prezentată de prof. univ. dr. Daniela Roventa-Frumuşani, prof. univ. dr. Ion Bogdan Lefter şi de către Ianina Marinescu, masterandă la Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării. Volumul prezintă rezultatele obţinute în urma unei cercetări realizate la Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării cu privire la receptarea serialului „Beverly Hills”. Principalul obiectiv al cercetării constă în căutarea răspunsului la întrebarea „Cum şi în ce măsură contribuie serialele pentru tineri la adoptarea de către receptori a unor modele comportamentale promovate de seriale?”

„Prin bogăţia informaţiei şi re-dispunerea ei în spirit interpretativ creativ Silvia Branea se dovedeşte în acest caz un autor în sensul veritabil al cuvântului, oferindu-ne o contribuţie de referinţă academică la studiul modern al psihosogiologiei comunicării, conducându-şi cititorul spre interogaţia personalizată asupra unui univers parţial cunoscut, parţial necunoscut – comunicarea în societatea contemporană.” (a scris Valentina Marinescu în prefaţa volumului)

Silvia Branea este lector doctor doctor în Psihologie și cadru didactic la Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării, Catedra de Antropologie culturală şi Comunicare din Bucureşti.

Număr de vizualizări :1402


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro