“Urmărirea” de Clive Cussler

apr. 19th, 2011 | By | Category: Agenda de carte

La Editura RAO a apărut volumul “Urmărirea” de Clive Cussler, seria “Isaac Bell”, colecţia “Biblioteca RAO”, în traducerea Dianei Bălteanu. Cărţile lui Cussler sunt publicate în peste 40 de limbi din mai mult de 100 de ţări, având peste 125 de milioane de fani declaraţi. Cussler este considerat unul dintre maeştrii romanelor de aventuri.

La începutul anilor 1900, un spărgător de bănci fără scrupule îşi face intrarea la locul faptei sub deghizări fără cusur, după o analiză minuţioasă a locurilor şi a obiceiurilor, după care îi ucide fără nici o remuşcare pe toţi cei prezenţi, reuşind astfel să rămână neidentificat. Pe urmele acestui infractor periculos porneşte Isaac Bell, un detectiv înzestrat atât fizic, cât şi intelectual, suficient de bogat încât să îşi permită o viaţă de huzur, dar care este prea tânăr şi prea plin de energie pentru a se mulţumi numai cu atât.

Din Arizona şi până în Colorado, pe străzile din San Francisco din perioada dezastruosului cutremur şi a incendiului devastator care a urmat, până aproape de graniţa cu Canada, Bell este pe urmele celei mai ascuţite minţi criminale pe care a întâlnit-o vreodată, şi a unei femei care se pare că deţine cheia identităţii banditului. Folosindu-se de ştiinţă, de arta deducţiei şi de intuiţie, lui Isaac Bell îi va fi necesar tot talentul cu care este înzestrat nu numai ca să îl prindă pe criminal, dar şi să supravieţuiască.

Clive Cussler s-a născut în 1931 şi a crescut în Alhambra, California, urmând vreme de doi ani Pasadena City College înainte de a se înrola în forţele aeriene în timpul Războiului din Coreea.După lăsarea la vatră, şi-a construit o carieră de succes în domeniul publicităţii, câştigând câteva premii importante în domeniu. A început să scrie în 1965 şi a publicat prima carte în 1973. Deşi acum îşi dedică întregul timp scrisului, a cercetat deşerturile din sud-vestul american căutând mine de aur, a făcut scufundări în lacurile izolate din Munţii Stâncoşi în căutarea epavelor de avion şi a explorat mările după epave cu importanţă istorică, identificând mai mult de şaizeci. Asemenea eroului său, Dirk Pitt, Cussler are numeroase maşini de colecţie.

Număr de vizualizări :1679


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro