“Uezen. Echilibrul lumilor” de Snowdon King

apr. 13th, 2011 | By | Category: Agenda de carte

La Editura Fides din Iaşi a apărut volumul “Uezen. Echilibrul lumilor” de Snowdon King (Ionuţ Caragea), cuvântul înainte şi postfaţa fiind semnate de criticul Adrian Botez. Ilustraţiile volumului şi coperţile aparţin artistului Janos Miklos.

„Uezen. Echilibrul lumilor” este ultimul roman din trilogia „Uezen”, care mai cuprinde volumele „Uezen şi alte povestiri” şi „Conştiinţa lui Uezen”.

Trilogia “Uezen” poate fi citită în format electonic, pentru o perioadă limitată, pe siteul personal al autorului: http://www.ionutcaragea.ro/Proza_files/proza%20S.F.htm

Snowdon King (Ionuţ Caragea) s-a născut la 12 aprilie 1975, la Constanţa, şi este un scriitor român din diaspora, membru al Uniunii Scriitorilor din România, filiala Iaşi. Trăieşte în Montréal, Canada şi este co-fondator şi vicepreşedinte al Asociaţiei Scriitorilor de Limbă Română din Québec. Este poet, prozator de ficţiune, critic, editor, autor de aforisme şi promotor literar.

Snowdon King (Ionuţ Caragea) a debutat în anul 2006, la Editura STEF din Iaşi, cu volumul de versuri „Delirium Tremens”. Colaborează cu numeroase reviste de literatură şi situri de poezie în limbile română, franceză şi engleză. Este publicat pe numeroase situri de citate celebre din România sau din străinătate. A obţinut mai multe premii la concursuri naţionale de poezie şi proză scurtă. Participă în 2007, 2008 şi 2009 la cel mai important concurs de ficţiune din România desfăşurat la Timişoara – Helion, fiind printre laureaţi la toate cele trei ediţii. În urma acestor rezultate a publicat la Editura Fides, prima sa carte de ficţiune intitulată „Uezen şi alte povestiri”.

Număr de vizualizări :1643


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro