“Trădarea” de Karin Alvtegen, una dintre cele mai apreciate scriitoare suedeze contemporane

apr. 2nd, 2011 | By | Category: Agenda de carte

La Editura RAO a apărut volumul Trădarea” de Karin Alvtegen, în traducerea Iordanei Ferenţ şi a lui Ştefan Ferenţ. Karin Alvtegen este una dintre cele mai apreciate scriitoare suedeze contemporane.

Eva şi Henrik sunt căsătoriţi de 15 ani şi au împreună un fiu. Brusc, Eva trebuie să-şi reevalueze mariajul atunci când îşi dă seama că soţul ei are o altă relaţie. Furioasă şi disperată, caută să se răzbune. Astfel îl întâlneşte pe Jonas, care de doi ani stă de veghe la căpătâiul prietenei sale aflate în comă după un accident. Împovărat de propria istorie sumbră, el vede o şansă în a o lua de la început cu Eva. “Trădarea” face o analiză a durerii pe care minciunile o provoacă întotdeauna şi a modului cum propriul comportament distructiv poate avea consecinţe incontrolabile.

Romanul a fost nominalizat pentru Premiul Academiei Suedeze a Scriitorilor de Thriller. Drepturile de publicare au fost vândute în 30 de ţări. Drepturile pentru ecranizarea titlului au fost achiziţionate de compania americană Glasshouse Pictures.

Karin Alvtegen a primit numeroase distincţii literare, printre care: Cheia de Sticlă pentru Cel mai bun roman poliţist nordic; Premiul Academiei Suedeze a Scriitorilor de Thriller pentru Cel mai bun roman poliţist al anului; Premiul Palle Rosenkrantz al Academiei Daneze a Scriitorilor

de Thriller pentru Cel mai bun roman străin al anului; a fost nominalizată pentru două dintre celemai prestigioase premii mondiale acordate pentru thriller: CWA International Dagger şi Edgar Allan Poe Award.

Număr de vizualizări :1887


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro