“Încotro”, expoziţie de pictură şi sculptură a artiştilor plastici Eugen Ilina şi Laurenţiu Midvichi

apr. 3rd, 2011 | By | Category: Eveniment

Luni, 4 aprilie 2011, ora 18:00, la Galeria Artelor a Palatului Cercului Militar Naţional din Bucureşti, va avea loc vernisajul expoziţiei de pictură şi sculptură „Încotro?”, al artiştilor plastici Eugen Ilina şi Laurenţiu Midvichi. Curator: Corneliu Antim.

Expoziţia, deschisă în perioada 4-21 aprilie 2011, cuprinde un număr de 48 de lucrări realizate în tehnici tradiţionale (ulei pe pânză), din materiale variate (fier, bronz, marmură de Carrara, lemn de nuc, lemn de stejar, alabastru, onyx şi granit).

„Încotro?” defineşte o reinterpretare a direcţiilor şi experimentelor artistice din spaţiul balcanic, influenţat atât de riguroasa tradiţie greco-latină, cât şi de seducătorul Bizanţ, plin de contradicţii. Lucrări precum „Povara”, „Veteranul”, „Protector” sau „Martiri” sintetizează aceste tradiţii şi ilustrează o nouă manieră de a concepe şi exprima suferinţa, sentiment constant, chiar dacă nu întotdeauna manifest, în lucrările celor doi artişti.

Lucrările sunt rezultatul preocupărilor comune ale celor doi artişti, pe care îi leagă o prietenie de peste cincisprezece ani.

Eugen Ilina (n. 1965) este membru al Uniunii Artiştilor Plastici din România. Studii de gravură (Marcel Chirnoagă), studii de sculptură (Ioan Duman) şi studii de pictură (Eugen Bratfanof), completate de cursurile Facultăţii de Istorie a Universităţii din Bucureşti (2004-2009).
A avut nouă expoziţii personale de pictură şi sculptură şi a participat la peste 20 de expoziţii de grup.

Laurenţiu Midvichi (n. 1979) este membru al Uniunii Artiştilor Plastici din România, şi absolvent al Universităţii Naţionale de Artă, Bucureşti, Secţia Artă Murală, clasa profesorului Viorel Grimalschi (2002). A avut şapte expoziţii personale de pictură şi grafică, în ţară şi străinătate, şi a participat la peste 20 de expoziţii de grup.

Număr de vizualizări :2108


One Comment to ““Încotro”, expoziţie de pictură şi sculptură a artiştilor plastici Eugen Ilina şi Laurenţiu Midvichi”

  1. pix spune:

    a studiat ilina cu duman si chirnoaga in sala masini de pe un vapor cand era maistru militar

Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro