“Fetele de îngheţată” de Dorothy Koomson

apr. 25th, 2011 | By | Category: Agenda de carte

La Editura Polirom, în colecţia “Chic”, a apărut volumul Fetele de îngheţată” de Dorothy Koomson, în traducerea Alinei Popescu. „Ne-a făcut inimile să bată mai tare, ne-a lăsat cu gura căscată şi ne-a îndemnat să dăm pe nerăsuflate pagină cu pagină.” (Heat)

Serena Gillmare şi Poppy Carlisle, două femei de 38 de ani, au vieţi cât se poate de diferite. Serena, căsătorită cu fermecătorul şi bonomul doctor Evan Gillmare şi mamă a doi copii minunaţi, trăieşte cel mai romantic şi mult-aşteptat moment al vieţii ei: Evan a cerut-o a doua oară în căsătorie şi plănuiesc nunta extravagantă pe care nu au putut-o avea prima dată, când o sarcină neprevăzută a condus la o căsătorie în pripă. Poppy, pe de altă parte, şi-a petrecut ultimii douăzeci de ani în închisoare pentru o crimă pe care nu a comis-o. Eliberată condiţionat, Poppy încearcă să îşi recâştige familia – mama, tatăl, un frate şi o soră – care a rupt orice legătură cu ea odată cu pronunţarea sentinţei, dar mai ales să îşi reabiliteze numele, silind-o pe cea pe care o consideră adevărata vinovată să îşi mărturisească fapta. În urmă cu douăzeci de ani, Serena şi Poppy au fost judecate în acelaşi proces, fiind acuzate de uciderea fostului lor profesor de istorie şi iubit, Marcus Halnsley. În timp ce Serena a fost găsită nevinovată, Poppy a mers la închisoare. Dar vieţile celor două femei se dau din nou peste cap, pe măsură ce trecutul le bântuie, iar amintirea primei relaţii cu perversul şi violentul Marcus le aruncă într-o nouă plasă a vinovaţilor fără vină, a remuşcărilor şi a nevoii de a face dreptate.

„O carte de nelăsat din mână a ajuns o expresie banală, dar vă provocăm: încercaţi să vă dezlipiţi de acest roman!” (Company)

Număr de vizualizări :1530


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro