“Extemporale” de Gheorghe Grigurcu

apr. 15th, 2011 | By | Category: Agenda de carte

La Editura Dacia XXI, în colecţia “Poeţi contemporani”, a apărut volumul “Extemporale” de Gheorghe Grigurcu.

“Prin formula lui epigrafică, prin tenacitatea pervertirii contemplative a realului în senzaţii rafinate, Gheorghe Grigurcu e un solitar. Nu mai singur la Târgu-Jiu decât în poezie”, a scris Al. Cistelecan.

“Contemplaţiile lui Gheorghe Grigurcu constituie bilanţul edificator al unei creaţii reprezentative pentru momentul actual al liricii româneşti” (Ion Pop)

“Asemenea lui Rimbaud (…) Gheorghe Grigurcu nu se lasă atras de varietatea concretă a amănuntului, ci iscodeşte minuţiozitatea afectuoasă care respiră în el, urmărind nu corporalitatea lumii, ci familiarizarea cu viaţa ei secretă, intimă” (Ştefan Aug. Doinaş)

Număr de vizualizări :1519


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro