“După-amiază cu o nimfomană pe vârful muntelui Parâng” de Eugen Şerbănescu

apr. 1st, 2011 | By | Category: Agenda de carte

La Editura Polirom, în colecţia “Hors Collection”, a apărut volumul După-amiază cu o nimfomană pe vârful muntelui Parâng” de Eugen Şerbănescu.

„România pe înţelesul tuturor. Exploziv şi impudic… Roman cu miez, inteligent şi percutant deopotrivă, După-amiază… combină ingenios confesiunea erotică, explozivă şi impudică, a unei tinere avocate repatriate (o Şeherezadă postmodernistă) cu însemnările eseistice ale unui «prieten-profesor», făcute pe marginea istoriei naţionale şi a mentalului românesc. Mărturisirile picante şi fără perdea ale femeii conţin o radiografie lucidă a comportamentului trupesc şi libidinal, văzut nu doar ca plăcere, dar şi ca unealtă de control sau relaţie de putere. Acestei viziuni hedoniste îi răspunde apelul la rădăcinile identitare, la trecut şi la istorie din fragmentele eseistice, cele două perspective, a plăcerii şi a analizei, întâlnindu-se într-o excelentă operaţiune de demistificare. Cu această nouă carte, Eugen Şerbănescu ne plonjează, curajos şi original, în «haosul» societăţii româneşti de azi, oferindu-ne astfel o «Românie pe înţelesul tuturor». ” (Dan Cristea)

Număr de vizualizări :2541


One Comment to ““După-amiază cu o nimfomană pe vârful muntelui Parâng” de Eugen Şerbănescu”

  1. Cornelia spune:

    Abia astept aceasta lansare …

Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro