“Biblioteca nopţii” de Alberto Manguel

apr. 19th, 2011 | By | Category: Agenda de carte

La Editura Nemira a apărut volumul Biblioteca nopţii” de Alberto Manguel, în traducerea Ancăi Stoicescu. Plecând de la biblioteca din Alexandria, sortită pieirii, şi ajungând până la bibliotecile personale ale lui Charles Dickens, Aby Warburg ori Contele Dracula, “Biblioteca nopţii”, o carte extrem de personală şi în mod voit lipsită de rigurozitatea unei sistematizări, pune în lumină rolul hotărâtor pe care îl au şi trebuie să îl aibă în continuare bibliotecile în civilizaţia noastră, ca muzee ale memoriei şi experienţei umane.

„Asemenea  eseurilor lui Montaigne şi a fabulelor lui Borges,  meditaţiile lui Manguel pe tema bibliotecilor sunt ispititoare, discursive, erudite, ludice şi pline de fantezie.“ (Michael J. Ryan, Papers of the Biliographical Society of America)

„Alberto Manguel  oferă o carte absolut fermecătoare, captivantă pentru orice pasionat de lectură  şi o adevărată inspiraţie pentru cei care au visat vreodată să-şi  alcătuiască o bibliotecă personală.“ (Washington Post Book World)

„Alberto Manguel… autorul şi iubitorul de cărţi născut în Argentina celebrează cuvintele scrise ca pe nişte fraţi – companioni credincioşi pe viaţă.“ (Chicago Tribune)

Număr de vizualizări :1299


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro