“Al patrulea…” de Kjell Ola Dahl, laureat al premiului Riverton, în România

apr. 28th, 2011 | By | Category: Eveniment

La Editura Trei, în colecţia “Seria neagră”, a apărut volumul “Al patrulea…” de Kjell Ola Dahl, în traducerea Mariei Melania Goja. Romanul poliţist norvegian are toate elementele pentru a capta atenţia cititorilor: o crimă, o femeie fatală, black metal şi gangsteri.

În timpul unui raid de rutină al poliţiei, inspectorul Frank Frølich din Oslo îi salvează viaţa lui Elisabeth Faremo, o femeie de o frumuseţe stranie, cu o privire enigmatică, prinsă accidental într-un schimb de focuri. Câteva săptămâni mai târziu, cei doi se întâlnesc întâmplător – însă relaţia lor ulterioară nu mai e rodul coincidenţei.
Când Frølich află că frumoasa misterioasă este sora unui infractor căutat de poliţie, membru al unei bande de hoţi, este deja prea târziu.
Coborând în întunecata lume interlopă a metropolei norvegiene, dar şi a propriului său suflet, Frølich începe o călătorie periculoasă. Suspendat din serviciu, îndrăgostit fără speranţă şi căutând o fărâmă de adevăr în acest haos de promiscuitate şi minciuni, el trebuie să afle dacă este manipulat… înainte ca viaţa lui să o ia pe o cale fără putinţă de întoarcere.

„O reţea întortocheată de istorii din care nu lipsesc furturile de obiecte de artă, şantajul, sexul fierbinte şi răsturnările de situaţie, toate acestea contribuind la o lectură pasionantă.” (Publishers Weekly)

Kjell Ola Dahl este unul dintre cei mai cunoscuţi autori norvegieni de literatură poliţistă. Seria care îi are ca protagonişti pe cei doi detectivi, inspectorul-şef Gunnarstranda şi asistentul său Frølich, este deja tradusă în zeci de ţări. A fost recompensat cu Riverton Prize şi nominalizat la Glass.

Număr de vizualizări :1851


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro