Volume în premieră în format digital, numai la Librăria de carte electronică “CorectBooks”

mart. 11th, 2011 | By | Category: Eveniment

Librăria de carte electronică “CorectBooks” propune cititorilor săi volumele: “The Sound of Dreaming” de Dan Rotaru, „Incantaţii de mătase” de Ion Roşioru şi „Poeme nipone” de Ion Roşioru.

The Sound of Dreaming” de Dan Rotaru este o antologie în limba engleză, realizată de Tom Ovidiu Rotaru, a celor mai frumoase poeme ale acestui înzestrat şi important poet. Reflexiv, uneori intimist, atent la fiecare cuvânt, poetul Dan Rotaru este un creator cu sentiment fără a fi un sentimental. Lirism superior, de foarte bună calitate şi discreţie.

Incantaţii de mătase” de Ion Roşioru este un volum ce beneficiază de două direcţii lirice în care autorul acestei plachete de versuri excelează: exploatarea unui filon de origine folclorică, vizibil în fluenţa cuvintelor, ca şi în viziunea asupra soartei, iubirii şi morţii, pe de o parte, şi abordarea unor aspecte sociale, pe de altă parte. În compartimentul final al cărţii şi-au aflat locul şi câteva poeme scrise direct în limba lui Victor Hugo.

Poeme nipone de Ion Roşioru  cuprinde circa o mie de piese nemuritoare, tanka şi haiku. Poemele provin din imensa producţie poetică zămislită de-a lungul veacurilor în Ţara Soarelui-Răsare şi sunt selectate şi traduse de antologatorul Ion Roşioru. Acest gest editorial are semnificaţia beneficei descinderi a cititorilor la izvoarele acestor poeme cu formă fixă şi cu un uriaş impact intercultural contaminant.

Număr de vizualizări :1643


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro