Thrillere psihologice pentru adulţi: “Trilogia Roth”

mart. 27th, 2011 | By | Category: Agenda de carte

La Editura RAO a apărut thrillerul “Trilogia Roth”, volumele “Jocul de-a destinul” şi “Judecarea străinilor” de Andrew Taylor, în traducerea Alinei Stan şi a Luciei Ostafi-Iliescu. Al treilea volum al seriei “Slujba mortului” va apărea în curând şi în România.

În “Jocul de-a destinul” micuţa Lucy Appleyard este răpită de la îngrijitoarea sa într-o după-amiază rece de iarnă, iar coşmarul începe. Este ca şi cum copilul ar fi dispărut într-o gaură neagră fără a lăsa indicii unde s-ar fi aflat – până când se face prima descoperire înfiorătoare într-un cimitir din Londra. Urmează mai multe descoperiri de acest fel, toate în locuri cu însemnătate religioasă. Într-un oraş bântuit de religie, ce înseamnă toate aceste ofrande? Tot ceea ce se află acum între Lucy şi sacrificiul final sunt un sergent de la Departamentul de Investigaţii Criminale pe punctul de a cădea în dizgraţie şi o femeie cleric – părinţii lui Lucy – dar cum pot ei spera să oprească forţele răului care se strâng în jurul fetei lor nevinovate?

“Jocul de-a destinul” este primul roman din “Trilogia Roth” a lui Andrew Taylor, o serie de thrillere psihologice legate între ele, care, ca o săpătură arheologică, înlătură straturile istoriei psihopaţilor.

“Judecarea Străinilor” este cel de al doilea roman din “Trilogia Roth”, care se ocupă, rând pe rând, cu istoria familiilor Appleyard şi Byfield. Fiecare carte poate fi citită separat, conţinând o naraţiune de sine stătătoare. De asemenea, cele trei romane sunt destinate să colaboreze şi împreună, cu toate că pot fi citite în orice ordine. Cel de al treilea roman, “Slujba Mortului”, se desfăşoară în Rosington, oraşul catedralei, cu zece ani înainte de întâmplările descrise în “Judecarea Străinilor”.

Număr de vizualizări :2329


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro