Spectacolul “Fantasmagorie”, în regia lui Vadim Rusu, la “Noaptea Teatrelor” de la Madrid

mart. 22nd, 2011 | By | Category: Eveniment

Duminică, 26 martie 2011, ora 21:30, la Centro Cultural Eduardo Úrculo (Plaza Donoso, 5, Madrid), are loc spectacolul de pantomimă “Fantasmagorie” în regia lui Vadim Rusu, prezentat de Compania “Passe Partout DP”. De Ziua Mondială a Teatrului, organizată de primăria Comunităţii oraşului Madrid, Compania “Passe Partout DP” a fost invitată de Institutul Cultural Român de la Madrid. „Noaptea Teatrelor“ este un proiect dedicat teatrului, dansului şi muzicii, moment în care au loc concerte, spectacole de teatru şi dans, conferinţe în peste 80 de spaţii alternative, 20 de săli de concerte şi spaţii dedicate spectacolelor de teatru. 2011 este cel de-al treilea an consecutiv al “Nopţii Teatrelor” la care ICR Madrid participă cu un spectacol românesc de calitate.
“Fantasmagorie” este un spectacol-reverie, în timpul căruia cei patru actori te fac să crezi că ai ajuns în mijlocul unui basm de-a-ndoaselea, un basm în care Ileana Cosânzeana este stăpâna aprigă peste trei Păcală rătăciţi prin viscol. O poveste care seamănă cu un film rusesc, cu nostalgii şi troiene, ingenios îndulcită cu năzdrăvănii româneşti. O creaţie la graniţa dintre pantomimă şi circ, la fel de stranie şi de fascinantă ca o plimbare de o oră de-a lungul Siberiei călare pe spinarea lui Fram, ursul polar. Finalul este un amestec cuceritor de candoare şi entuziasm, primăvara alungând fantasmele şi cenuşiul. Culorile vesele umplu scena şi toată lumea se împacă cu toată lumea, în cea mai fericită dintre lumi.” (www.passe-partoutdp.ro/)

Din distribuţie: Vadim Rusu, Nadejda Dimitriu, Petru Ciobanu, Petrică Voicu. Coregrafia: Nadejda Dimitriu. Light Design: Sorin Vintilă/Ilina Pepine. Ilustraţia muzicală: Vadim Rusu/ Ilina Pepine. Costumele Nadejdei Dimitriu: Mihaela Drafta. Scenografie şi costume: Dana Georgescu/ Anca Cernea.

Număr de vizualizări :1585


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro