Se lansează ediţia de lux a volumului “Ce au fost „boierii mari” în Ţara Românească? Saga Grădiştenilor (secolele XVI–XX)” de Neagu Djuvara

mart. 26th, 2011 | By | Category: Eveniment

În curând, va apărea ediţia de lux a volumului “Ce au fost „boierii mari” în Ţara Românească? Saga Grădiştenilor (secolele XVI–XX)” de Neagu Djuvara, Editura Humanitas, seria “Neagu Djuvara”. Una dintre cele mai bine vândute cărţi ale anului 2010, “Ce au fost „boierii mari” în Ţara Românească?” este o cercetare asupra unei familii boiereşti şi, în fapt, un volum ce priveşte istoria instituţiilor politice româneşti premoderne. În această nouă ediţie, Neagu Djuvara revine asupra subiectului, îmbogăţindu-l cu noi observaţii, noi ilustraţii, un glosar de termeni istorici, un indice de nume şi, nu în ultimul rând, cu un tabel genealogic sintetic, realizat după o concepţie proprie, patentată de autor.

Volumul va fi prezentat publicului de Neagu Djuvara, Mihai Dimitrie Sturdza şi Gabriel Liiceanu, sâmbată, 2 aprilie 2011 ora 12.30, la Librăria Cărtureşti, Café Verona (str. Arthur Verona nr. 13-15, Bucureşti).

La acest eveniment, Neagu Djuvara va vorbi şi despre ediţia 2011 a romanului său autobiografic “Însemnările lui Georges Milesco”, volum în care se regăsc momente importante din viaţa sa, din tinereţe şi adolescenţă, ca o prelungire în trecut a “Amintirilor din pribegie”.

„E o carte tristă şi profund pesimistă de la mijlocul vieţii mele, în care trec pe seama eroului, Georges Milesco, mai toate avatarurile vieţii mele de până atunci.” (Neagu DJUVARA)

Număr de vizualizări :1522


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro