Salonul Naţional de Artă Plastică „Atitudini Contemporane”, ediţia a IV-a 2011

mart. 20th, 2011 | By | Category: Eveniment

Vineri, 1 aprilie 2011, ora 17:30, în foaierul Teatrului “Tony Bulandra” din Târgovişte, va debuta cea de-a IV-a ediţie a Salonului Naţional de Artă Plastică „Atitudini Contemporane”. Evenimentul este realizat cu sprijinul Uniunii Artiştilor Plastici din România.

„După dispariția lentă dar sigură a principalelor manifestări artistice de anvergură (REPUBLICANE, MUNICIPALE, etc.), prezentarea creației artistice contemporane românești a devenit izolată. În acest context ne-am propus să (re)animăm dialogul plastic de pe simeze printr-un nou eveniment: Salonul Național de Artă Plastică „Atitudini Contemporane”, ajuns în 2011 la cea de-a patra ediție. Anul acesta 120 de artiști plastici profesionişti (membri UAP a 22 de filiale), dar şi tineri absolvenţi ai universităţilor de artă din România, care prezintă 180 de lucrări (pictură, grafică, sculptură şi artă decorativă), creaţii ale ultimilor ani.

Caracterul solitar și itinerant al Salonului Național de Artă Plastică „Atitudini Contemporane”, maleabilitatea pe care o presupune adaptarea la diferitele spații expoziționale din cele 10 orașe (Târgovişte, Hunedoara, Râmnicu Vâlcea, Buzau, Brăila, Tulcea, Iaşi, Curtea de Argeş, Slobozia, Bucureşti), cât și numărul de participanți, ne îndreptățesc să afirmăm că ne aflăm în fața celei mai spectaculoase manifestări de artă plastică contemporană românească.”, a scris Dan Tudor Truică.

Număr de vizualizări :1551


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro