Premiera spectacolului „Jurnalul unui nebun / Tagebuch eines Wahnsinnigen”, în regia lui Daniel Plier

mart. 11th, 2011 | By | Category: Eveniment

Marţi, 15 martie 2011, ora 19:00, la Sala Studio a Teatrului Naţional “Radu Stanca” din Sibiu, va avea loc premiera spectacolului „Jurnalul unui nebun / Tagebuch eines Wahnsinnigen” după N. V. Gogol. Spectacolul este realizat de Secţia Germană a Teatrului Naţional „Radu Stanca” din Sibiu. Spectacolul este prezentat în limba germană, cu traducere simultană în limba română. Adaptarea scenariului şi regia spectacolului sunt realizate de Daniel Plier, actor al Secţiei Germane.

În „Jurnalul unui nebun/ Tagebuch eines Wahnsinnigen”, Wolfgang Kandler reuşeşte performanţa unui one-man show realizat ca un tur de forţă. Actorul austriac joacă scene monologate în care tensiunea creşte de la un episod la altul, reuşind să pună în registru o gamă largă de emoţii ce trec de la deznădejde şi furie la speranţă şi dragoste. Daniel Plier reuşeşte să pună în scenă un spectacol cu o structură  bine definită, în care actorul are un grad sporit de libertate, iar jocul acestuia devine preocuparea principală. Muzica din spectacol se constituie ca un fundal ambiental care punctează, alături de proiecţiile video, caracterul frenetic al poveştii ce aduce în faţa publicului ideea unei existenţe zguduitoare în contextul golului creat între ceea ce suntem şi ceea ce dorim să fim.

Număr de vizualizări :1668


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro