Noi volume din seria “Maura Isles & Jane Rizzoli”, ale autoarei Tess Gerritsen

mart. 31st, 2011 | By | Category: Agenda de carte

La Editura RAO, în seria Maura Isles & Jane Rizzoli” au apărut volumele “Dispariţia” de Tess Gerritsen (în traducerea lui Costin-Valentin Oancea) şi Dublura” (în traducerea Ilenei Iorga). Cărţile ei au fost traduse în 37 de limbi şi vândute în peste 20 de milioane de exemplare. Romanele au ajuns pe locul 1 în topurile de vânzări din Statele Unite, Marea Britanie şi Germania. A fost numită de Publishers Weekly „regina suspansului medical“. Romanul “Dispariţia” a fost distins cu NeroWolfe Award, iar seria “Rizzoli & Isles” a fost ecranizată pentru televiziune.

“Dublura”: Cum ar fi să descoperi într-o zi că mai există o persoană identică cu tine? Să simţi că lumea pe care o cunoşteai, cu care te-ai obişnuit, capătă noi coordonate, neprevăzute? Doctorul legist,Maura Isles se întoarce într-o seară acasă, de la o conferinţă din Paris, şi îi găseşte pe toţi cei apropiaţi ei şocaţi şi zduncinaţi. Motivul – o femeie ucisă într-o maşină, chiar în faţa casei ei, îi seamănă leit, este copia ei fidelă. Acum nu-i mai rămâne de făcut decât să descopere misterul din spatele acestei femei, să dezgroape un trecut misterios şi dureros ce ţine de condiţiile în care s-a născut, scoţând la lumină, în acelaşi timp, un criminal în serie, crud şi foarte inteligent. Cartea nu este un simplu thriller, ci merge în profunzimea sufletului omenesc, înfăţişează trăiri puternice, este o adevărată luptă, luptă pentru supravieţuire, în cazulMatildei Purvis, pentru o viaţă întregită, a Maurei Isles, şi pentru adevăr, în cazul detectivei Jane Rizzoli. Aceste trei femei extraordinare îmbină armonios puterea şi sensibilitatea, duritatea şi blândeţea, tenacitatea şi ezitarea… Un roman pe care va fi greu să îl laşi din mână până la sfârşit.

“Dispariţia”

Un eveniment fericit – iminenta naştere a primului copil – se transformă într-un coşmar pentru detectiva Jane Rizzoli când aceasta se trezeşte implicată într-o luare de ostatici. O femeie găsită înecată în Hingham Bay este dusă la morgă şi închisă în camera frigorifică. Însă cândmedicul legistMaura Isles se uită la cadavru, trăieşte spaima vieţii sale, căci femeia considerată moartă deschide ochii. Dusă de urgenţă la spital, aceasta omoară un agent de pază şi ia ostatici, unul dintre ei fiind Jane Rizzoli.

Număr de vizualizări :2868


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro