Kokoro Umemoto, pentru prima dată în rolul titular din baletul „Giselle”, la ONB

mart. 2nd, 2011 | By | Category: Postcard

Joi, 3 martie 2011, ora 19:00, la Opera Naţională din Bucureşti va avea loc spectacolul „Giselle”, după un libret de Jules-Henri Vernoy de Saint-Georges şi Théophile Gautier, pe muzica lui Adolphe Adam. În această nouă producţie a baletului “Giselle”, va debuta Kokoro Umemoto, solistă a Companiei de Balet a ONB, avându-l ca partener pe prim-solistul Valentin Stoica.

Kokoro Umemoto, solistă a Companiei de Balet a ONB, va interpreta pentru prima oară rolul titular din baletul „Giselle” (pe muzica lui Adolphe Adam), după succesele repurtate pe scena ONB la începutul acestui an, când a debutat în rolul Clarei din „Spărgătorul de nuci” (în coregrafia Alexei Mezincescu) şi în cel al Îngerului Întunecat din “Serenada” (în coregrafia lui George Balanchine).

Povestea fetei simple care se îndrăgosteşte de un prinţ fără a-i cunoaşte adevărata identitate va prinde viaţă graţie unei distribuţii din care vor face parte balerinii ONB: Virgil Ciocoiu, Laura Blică-Toader, Andra Ionete, Bogdan Cănilă, Mihaela Soare, Gabriela Popovici, Cătălin Caracaş, Antonel Oprescu, Beatrice Şerbănescu, Rodica Fiastru. Spectacolul se va desfăşura sub bagheta dirijorului Ciprian Teodoraşcu.

Kokoro Umemoto se bucură deja de o carieră strălucită în străinătate, ea colaborând de-a lungul timpului cu Baletul Operei de Stat din Praga, cu Atlantic Ballet Theatre of Canada şi cu Baletul din Tokyo. Este absolventă a prestigioasei Şcoli Regale de Balet din Londra, urmând însă anterior o parte dintre studii la Academia „Vaganova” din Sankt Petersburg şi la Şcoala Naţională de Balet din Shanghai.

Kokoro Umemoto este laureată a mai multor premii internaţionale precum AICD International Ballet Award (2003), Medalia de Argint la All Japan Ballet Competition Tokyo (2004) şi Medalia de Bronz la aceeaşi competiţie (2005), Premiul I la Concursul de Balet de la Nara şi Premiul I la All Japan Ballet Competition din Nagoya (2006).

Număr de vizualizări :1441


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro