Ion Cucu și Dan C. Mihăilescu, la “Unu’ și unu’- fresh literar de Club A”

mart. 6th, 2011 | By | Category: Proiecte

Luni, 7 martie 2011, ora 19:00, în Club A (Str. Blănari nr. 14, Bucureşti), Ion Cucu și Dan C. Mihăilescu vor prezenta volumul „Cum ar arăta viața fără fotografie?”, primul din trilogia „Ion Cucu”, în curs de apariție la editura Casa de pariuri literare. Cei 50 de ani de fotografie aduc, prin forța amintirii scrise de această dată, un portret neașteptat al fotoreporterului Ion Cucu. Întâlnirea va fi prezentată de Doina Ioanid și un cristian.

”Sunt un conglomerat de emoţii, din mii de faţete de emoţii, care nu se pot ordona, pentru că atunci s-ar anula reciproc. Emoţiile se pare că se nasc în continuare şi nu se opresc niciodată. Când pun mâna pe un aparat fotografic, încă îmi tremură. Dar nu de vârstă, ci de emoţie. Cum să ai îndrăzneala ca, dintr-o cutie din tablă, cu ciob puţin oval, puţin şlefuit în faţă, să recreezi lumea, cum credeam eu? Ce crezi că face acea lentilă? „Scoate“ imagine prin sufletul tău şi „ia“ sufletul celui din faţa ta. E clar că valoarea e şi în cel care are cutia în mână şi umblă cu ea prin lume. În cazul meu, prin lumea scriitorilor” (Ion Cucu)

Număr de vizualizări :1896


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro