EcoEnergySync susţine campania “Ora Pământului”

mart. 22nd, 2011 | By | Category: Postcard

Sâmbătă, 26 martie 2011, întreaga lume participă la acţiuni de conştientizare a problemelor mediului înconjurator, generate de activitatea umană. Campania “Earth Hour/ Ora Pământului” a reuşit în anul 2010 să mobilizeze aproximativ 1 miliard de oameni din 128 de ţări. În România, în ultimii trei ani, unele dintre cele mai importante instituţii au participat la Campania “Ora Pământului”, urmând exemplul clădirilor emblematice de pe mapamond care au luat parte la strigătul vieţii împotriva pericolelor generate de încălzirea globală. Oameni, organizaţii, companii şi instituţii din toate oraşele ţării au marcat “Ora Pământului”, un eveniment care prin gestul simplu de stingere a luminilor trage un important semnal de alarmă la adresa efectelor dezvoltării iresponsabile. Participanţii la acţiunile organizate de „Ora Pământului  2011”, vor stinge luminile timp de o oră, în intervalul 20.30-21.30. În acest an, EcoEnergySync se alătură acestei campanii, oferind exemple concrete şi la îndemâna tuturor.

EcoEnergySync (Str. Nicolae Iorga nr. 2A, Odobeşti) produce, prin metode artizanale, lumânări ecologice, 100% din ceară de soia, susţine curentul ecologic şi comercializează lumânări ecologice, fără coloranţi sau arome artificiale. Lumânările ecologice sunt realizate din ceară de soia, care, în comparaţie cu celelalte tipuri de ceară, provine dintr-o sursă vegetală, sustenabilă, regenerabilă, exploatarea culturii de soia neafectând eco-sistemul. În timpul arderii, lumânările din ceară de soia nu degajă fum negru, iar durata de ardere este cu 50% mai mare decât a lumânărilor din parafină. În plus, petele de ceară se înlătură cu apă la 60C, iar resturile sunt în întregime biodegradabile.

Astfel, iniţiativa producătorului EcoEnergySync de a se alătura campaniei “Ora Pământului” nu este una întâmplătoare. Prin amabilitatea doamnei Delia Cojocariu, director general EcoEnergySync, toate lumânările care vor fi folosite în Parcul Herăstrau sâmbătă, 26 martie 2011, dar şi în incinta restaurantelor care susţin “Ora Pământului”, vor fi lumânări ecologice.

Pe plan local, Ecoenergysync susţine “Ora Pământului 2011”, alături de  restaurantele Casa Elena şi Intim din Focşani, militând pentru conştientizarea responsabilităţii faţă de mediu în sectorul privat. Parteneriatul din Focşani  încurajează locuitorii Vrancei, angajaţii şi clienţii să adopte practici sustenabile pentru protejarea mediului.

Acesta nu este singurul parteneriat pe care compania start-up de la Odobești l-a inițiat de la înființare. În colaborare cu Asociația Euro Culturart și Casa de Cultură C.G. Giurescu,  a organizat la Odobești- Seara de artă și vin– eveniment cultural care a reunit creațiile unor artiști plastici pe drumul vinurilor Cramelor Vârtescoiu.

Parteneriatul cu Asociația Euro Culturart își propune totodată susținerea curentului ECO-ART în România, prin inițierea și organizarea unor tabere de creație de profil.

Mai multe informaţii la pagina web: www.ecoenergysync.com

Număr de vizualizări :1917


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro