Corina Anton, Ileana Mihăilă, Mădălina Nicolaescu vor dezbate pe tema „Nuvela Renaşterii italiene în răspândirea ei europeană”

mart. 15th, 2011 | By | Category: Eveniment

Joi, 17 martie 2011, ora 18:00, la Librăria Humanitas Kretzulescu din Bucureşti, va avea loc dezbaterea „Nuvela Renaşterii italiene în răspândirea ei europeană“, în cadrul “Serilor Italiene” organizate de librărie. Discuţia are ca punct de plecare volumul editat în colecţia “Biblioteca Italiană”, “Nuvela italiană din Renaştere”, apărut sub patronajul Institutului Italian pentru Studii Filosofice, la Editura Humanitas, în 2008. La dezbatere vor lua parte: Corina Anton, Ileana Mihăilă, Mădălina Nicolaescu.

„Volumul de faţă îşi propune să surprindă, prin selecţia sa, tocmai metamorfozele povestirii şi metamorfozele râsului, care sunt implicit şi metamorfoze ale modului de a vedea lumea – o lume care în secolul al XVI-lea se metamorfozează ea însăşi din plin – şi care au dat nuvelei din perioada Renaşterii mature şi târzii o fizionomie oarecum distinctă de cea a modelelor şi precursoarelor ei. Dar aceasta e o privire istoristă asupra literaturii în general şi a nuvelei în particular. Adevărul este că nuvela bună, prin râsul pe care-l stârneşte şi prin calitatea povestirii, e vie oricând şi nu-şi pierde niciodată virtuţile vindecătoare.“ (Nuccio Ordine)

Număr de vizualizări :1787


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro