Coregraful Cosmin Manolescu propune proiectul de dans contemporan “6 mai”, cu ocazia Zilei Internaţionale a Dansului

mart. 6th, 2011 | By | Category: Eveniment

În perioada 21 martie-6 mai 2011, ArCuB – Centrul de proiecte culturale al Municipiului Bucureşti organizează un proiect de dans contemporan condus de coregraful Cosmin Manolescu. Proiectul 6 mai” este deschis participanţilor de orice vârstă şi pregătire profesională, spectatori, participanţi la cursuri de dans, tineri dansatori şi coregrafi, şi este realizat cu ocazia Zilei Internaţionale a Dansului. 6 mai” este un proiect artistic produs de ArCuB şi conceput de Compania Paradis Serial / Fundaţia Gabriela Tudor, în cadrul programului Dans.Acces” iniţiat în 1998 de Gabriela Tudor. Lansat la începutul lui 2010, proiectul este realizat în concordanţă cu Anul European al Voluntariatului.

Proiectul  le oferă în mod gratuit celor interesaţi posibilitatea de a descoperi dansul contemporan şi de a participa în mod direct la realizarea unui spectacol, care va avea loc în data de 6 mai 2011. Pe parcursul pregătirii vor fi abordate diferite tehnici de relaxare a corpului, yoga şi exerciţii de improvizaţie.

Pentru înscrieri doritorii sunt invitaţi să trimită o scurtă motivaţie de participare, un CV şi trei cuvinte care îi reprezintă, la adresa  serial.paradise@artsf.ro. Înscrierile sunt deschise până la data de 18 martie 2011. Selecţia a 10 interpreţi se va realiza pe baza unui atelier-audiţie ce va avea loc între 21-22 martie, între orele 19.00-22.00. Repetiţiile pentru spectacol vor avea  loc în 26-29 aprilie şi 2-6 mai, între orele 19.00-22.00. Singura condiţie de înscriere este ca doritorii să fie disponibili pentru întreaga perioadă de repetiţii, nu se acceptă participarea parţială la programul propus. Repetiţiile şi spectacolul vor avea loc la sala ArCuB, strada Batiştei nr. 14, Bucureşti (vis-a-vis de Ambasada SUA).

Cosmin Manolescu este coregraf, performer şi director artistic al Companiei Paradis Serial (fosta companie DCM). În 1997, împreună cu Gabriela Tudor a înfiinţat Fundaţia Proiect DCM (în prezent Fundaţia Gabriela Tudor), care a jucat un rol important în dezvoltarea dansului contemporan în România şi în crearea Centrului Naţional al Dansului din Bucureşti.

ArCuB – Centrul de proiecte culturale al Municipiului Bucureşti derulează programe şi proiecte cu caracter cultural, artistic şi educativ: teatru, dans, arte vizuale, muzică, tipărituri.( www.arcub.ro)

Număr de vizualizări :1438


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro