Adrian Suciu lansează „Viaţa fără urmări”, la Braşov

mart. 16th, 2011 | By | Category: Agenda de carte

Vineri, 18 martie 2011, ora 17:00, la Muzeul “Casa Mureşenilor Braşov” (Piaţa Sfatului nr. 25, Braşov), va avea loc o nouă întâlnire organizată de grupul de sunete-litere-şi-culori “Caii verzi de pe pereţi”. Evenimentul este susţinut de Muzeul “Casa Mureşenilor Braşov” şi de Fundaţia “Arania”. În cadrul evenimentului, va avea loc lansarea volumului “Viaţa fără urmări” de Adrian Suciu, Editura Brumar.

De asemenea, vor fi prezentate poeme de Cătălin Flavius Stanciu, dintr-un volum în curs de apariţie. Invitat: lector univ.dr.Virgil Borcan. Moderatori :  poeţii Adrian Munteanu şi Laurenţiu Ciprian Tudor.

“Adrian Suciu scrie o poezie concentrată, deopotrivă metaforică şi ironică, pe care îmi e greu s-o încadrez generaţionist. Iată un indiciu sigur al originalităţii. […] Într-o viitoare istorie a literaturii române contemporane, nume precum cel al lui Adrian Suciu nu vor putea fi arondate unei falange poetice mai puternice decît individualităţile ce o compun. Autorul cu care acum faceţi cunoştinţă nu e mai mult – dar nici mai puţin – decît imaginea esenţializată a scrisului său. Nu un produs de serie, care multiplică şi poate fi multiplicat, ci efectul absolut impredictibil al poeziei pe care o scrie.”, a scris Daniel Cristea-Enache.

Număr de vizualizări :1164


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro