Adina Rosetti va dezbate despre “Corporatism şi literatură”, la o nouă ediţie a Clubului de lectură

mart. 30th, 2011 | By | Category: Postcard

Sâmbătă, 2 aprilie 2011, ora 16:00, în Shift Pub (Eremia Grigorescu nr. 17, Bucureşti), va avea loc o nouă ediţie a Clubului de Lectură, tema propusă fiind “Corporatism şi literatură”. Invitată: Adina Rosetti. Organizatorul şi moderatorul evenimentului este Andrei Ruse.

Această ediţie a Clubului de Lectură aduce în prim plan romanul de debut al Adinei Rosetti, “Deadline” (Curtea Veche, 2010). O carte intrigantă care în peisajul literar, atât pentru public cât și pentru critici, a fost o gură de aer proaspăt binevenită, iar succesul nu s-a lăsat așteptat (recent s-a lansat cea de-a doua ediție).

Romanul este inspirat din două cazuri reale, cel al Ralucăi Stroescu (o angajată a unei companii multinaţionale, moartă în 2007 din pricina surmenării) şi al lui Ion Bîrlădeanu (un artist pop recent descoperit, care a locuit într-o ghenă de bloc).

Număr de vizualizări :1776


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro