„Psihoterapie & Consiliere Existenţială” de Emmy van Deurzen şi Martin Adams

mart. 9th, 2011 | By | Category: Agenda de carte

La Editura Herald, în cadrul colecţiei Terapia”, a apărut volumul „Psihoterapie & Consiliere Existentiala” de Emmy van Deurzen & Martin Adams. Terapia existenţială are o tradiţie de un secol de teorie şi practică, fundamentându-şi principiile pe înţelegerea profundă a omului şi a problemelor sale. Filosofică în esenţă, terapia existenţială caută să-i ajute pe oameni să atingă acea înţelepciune de a înţelege şi a trăi vieţile lor cu o mai mare conştientizare.

Abilităţile terapeuţilor existenţialişti sunt derivate din calităţile vieţii umane şi din capacitatea umană de a formula propria reflecţie asupra lumii. Învăţând din experienţă într-o manieră coerentă şi productivă, omul se depăşeşte pe sine, devenind mai conştient de înţelesul propriei vieţi şi dobândind claritatea de care are nevoie pentru a trăi în armonie cu sine şi lumea din jur.

Cultivând mai degrabă dinamismul şi spontaneitatea decât anumite tehnici şi abilităţi, terapia existenţială merge dincolo de cunoaşterea existentă, mizând foarte mult pe adaptabilitatea în faţa anumitor încercări şi experienţe umane. Având o abordare liberă şi diversă, terapia existenţială ne invită să trăim productiv şi creativ în interiorul constrângerilor vieţii.

Număr de vizualizări :1457


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro