„Literatura de azi”, cu scriitoarele Daniela Zeca şi Ioana Drăgan

mart. 27th, 2011 | By | Category: Eveniment

Luni, 28 martie 2011, ora 21:30, la TVR Cultural va fi difuzată o nouă ediţie a emisiunii “Literatura de azi”, moderată de criticul literar Daniel Cristea-Enache. Invitatele acestei prime ediţii din grila de primăvară a emisiunii sunt: Daniela Zeca, autoarea bestseller-ului “Istoria romanţată a unui safari” (Editura Polirom), continuat cu proiectul oriental cu “Demonii vântului” (Editura Polirom), şi Ioana Drăgan, care a revenit în atenţia cititorilor prin volumul “Mafalda” (Editura Allfa), distins cu premiul Asociaţiei Scriitorilor din Bucureşti, în 2009. Producătorul emisiunii: Carmen Dăncescu.

„Demonii vântului” nu este doar o poveste foarte bine scrisă, delectabilă prin spectacolul stilistic/ imagistic al frazei calofile şi/ sau prin lirismul condensat,  ci şi un roman metafizic ieşit dintr-o reflecţie asupra «crizei lumii moderne» – o reflecţie insinuată cu abilitate în interstiţiile naraţiunii.” (Bianca Burţa-Cernat)

La zece ani de la “Poveştile Monei”, volum de nuvele ce constituia a doua carte de proză a Ioanei Drăgan (după debutul cu “Vietăţi şi femei”, Premiul pentru debut al Uniunii Scriitorilor, 1997), autoarea revine în actualitatea editorială cu un incitant micro-roman intitulat “Mafalda” (Premiul Asociaţiei Scriitorilor din Bucureşti, 2009 (Editura ALLFA).

„Într-o scriitură vie şi suplă, problematica feminină e traforată de o privire rece, necruţătoare (…) Ioana Drăgan se află în cea mai bună formă prozastică.” (Daniel Cristea-Enache)

Număr de vizualizări :1135


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro