“Vară fatală” de Mons Kallentoft, unul dintre cei mai importanţi autori scandinavi

mart. 8th, 2011 | By | Category: Eveniment

La Editura Trei, în colecţia “Fiction Connection”, a apărut volumul Vară fatală” de Mons Kallentoft, în traducerea lui Doru Mareş. Mons Kallentoft este unul dintre cei mai apreciaţi scriitori scandinavi, cu peste 500.000 de cititori doar în Suedia. Acest roman s-a vândut numai în Suedia în 200.000 de exemplare. În Franţa, Mons Kallentoft i-a surclasat în topul FNAC pe Stieg Larsson, dar şi pe Dan Brown.

Este cea mai fierbinte vară pe care oamenii din Linköping şi-o amintesc. Pădurea care mărgineşte oraşul mocneşte, norii de fum întunecă cerul şi flăcările uriaşe ameninţă siguranţa locuitorilor. Dar incendiile nu împiedică un pervers sexual plin de cruzime să împrăştie teroare în întreg oraşul. Iadul flăcărilor care au cuprins împrejurimile a creat un soi de solidaritate stranie între oameni, în vreme ce frica şi angoasa provocate de crimele îngrozitoare ajung să şteargă bănuielile şi prejudecăţile faţă de cei care par a fi diferiţi de majoritate. Răul devine insuportabil pentru Malin Fors, atunci când află că tocmai fiica ei a fost răpită de criminalul obsedat sexual.
Fiecare minut contează, iar în această luptă de salvare a celei mai importante fiinţe din viaţa ei, Malin nu are de partea ei decât instinctul său de poliţist şi de mamă. Al doilea roman din seria dedicată lui Malin Fors este o poveste obsedantă despre o dragoste neîmpărtăşită şi despre răutatea în forma ei supremă.

O adolescentă este găsită dezbrăcată şi plină de sânge într-un parc din oraş; nu-şi aminteşte nimic din ceea ce i s-a întâmplat. Pe malul unui lac e descoperit un cadavru mutilat oribil. Pentru Malin Fors devine dureros de evident că arşiţa din jur e doar o problemă secundară în raport cu crimele odioase. Mai ales că ambele victime au exact vârsta fiicei ei, iar ea devine ţinta numărul unu.

„Vară fatală” este o carte palpitantă, aşa cum ar trebui să fie toate romanele poliţiste. Şi primul semn este că ţi-e greu să te opreşti din citit: asta e şi ideea! Evident, eu deja aştept următorul roman despre Malin Fors.” (Upsala Nya Tidning)

«Ar putea oare un roman poliţist despre crime şi inspectori de poliţie rutinaţi să sune a poezie curată? Mons Kallentoft se apropie destul de mult de această situaţie incredibilă. Genul poliţist nu se poate manifesta mai frumos decât în romanele sale.
Are un stil absolut unic, un limbaj fermecător pe care toată lumea îl va savura cu plăcere. Sunt absolut convins: e imposibil ca un roman poliţist să fie mai frumos decât acesta!» (Kristianstadsbladet)

Mons Kallentoft s-a născut în 1968 şi a debutat în 2000 cu romanul Pesetas, recompensat cu premiul Asociaţiei Scriitorilor Suedezi. Următoarea carte, Marbella Club, i-a încununat reputaţia de nouă stea a generaţ iei de prozatori suedezi. Vară fatală este al doilea roman dintr-o serie poliţistă dedicată celor patru anotimpuri ale anului. Pentru că seria a avut un succes răsunător, autorul pregăteşte o nouă carte, intitulată Al cincilea anotimp.

Număr de vizualizări :1779


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro