“Steampunk. A doua revoluţie”, o antologie ce reuneşte scriitori SF& Fantasy

mart. 27th, 2011 | By | Category: Proiecte

La Editura Millenium Books a apărut antologia “Steampunk. A doua revoluţie” (editor Adrian Crăciun), cu o prefaţă de Ştefan Ghidoveanu. “Steampunk”-ul este un curent al literaturii de ficţiune speculativă care a început să se dezvolte la jumătatea anilor optzeci ai secolului trecut. Termenul se referă la ficţiuni ce-şi desfăşoară acţiunea în epoci istorice (sau lumi imaginare) în care puterea aburului este încă forma de energie cea mai utilizată – cele mai uzitate repere fiind secolul XIX şi Anglia victoriană – dar apar elemente fie de science fiction, fie fantastice, fiind prezentate tehnologii avansate, aşa cum ar fi putut fi ele imaginate de cei care trăiau în epoca sau lumea respectivă.

În această antologie sunt prezenţi autorii: Aron Biro, Oliviu Crâznic, Ştefana Czeller, Costi Gurgu, Michael Haulică, George Lazăr, Mircea Opriţă, Florin Pîtea, Marian Truţă, Ioana Vişan.

Număr de vizualizări :1540


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro