“Poveşti pentru copii”, o lume cu şi pentru cei mici

mart. 20th, 2011 | By | Category: Postcard

De curând, a luat naştere un spaţiu virtual dedicat copiilor şi necesităţilor lor specifice, „Poveşti Pentru Copii” (http://www.povesti-pentru-copii.com/). Aceştia îşi pot îmbogăţi cunoştinţele şi îşi pot satisface curiozităţile, bucurându-se de basme, scenete, poezii, povestiri, ghicitori ş.a.

“În secolul XXI nu prea vezi copii la joacă pe afară. Până nu demult, cum veneau vacanţele – nimeni nu stătea acasă. Curţile erau pline de vuiet, joacă, minge, sanie, copilărie… Acum – jocurile la calculator sunt mai în vogă. Şi internetul. Doamne fereşte să se strice calculatorul sau să dispară internetul…

De aici a şi pornit ideea lansării unui website dedicat în special celor mici – dacă ei nu se mai duc la cărţi, atunci să vină cărţile la ei. „Poveşti Pentru Copii” a apărut pentru a aduce frumosul în copilăria celor mici şi pentru a-i face pe aceştia să vadă în culori mai calde lumea din care fac parte. E o colecţie interesantă de lucrări literare printre care basme şi povestiri pentru copiiscenete pentru elevi sau poezii pentru toţi. Recent au fost adăugate ghicitorile şi alfabetul român pentru copii, ambele în versuri şi imagini. Textul este compus în întregime de scriitoarea Emilia Plugaru, distinsă cu premii la câteva concursuri naţionale de dramaturgie din Republica Moldova.
Intenţiile proiectului sunt de a realiza un mediu favorabil în care copiii să-şi cultive imaginaţia, bunul-simţ, dragostea de ţară şi bunele valori. Constatând că cei mici petrec tot mai mult timp în faţa calculatorului, adesea în detrimentul lor, am decis să transformăm aceste realităţi într-o experienţă pozitivă, plăcută şi avantajoasă pentru toţi – se munceşte la un portal educativ pentru copii de toate vârstele.
Importanţa poveştilor se regăseşte probabil în faptul că ele redau o lume în care binele şi frumosul înving întotdeauna, o lume care place tuturor, o lume în care la final domnesc pacea şi înţelegerea. Scenetele, care sunt de fapt nişte fabule –parodiază adesea personaje şi deprinderi din contextul cultural şi istoric românesc. Şi poeziile au un stil aparte. Sinceritatea de care dă dovadă autoarea se regăseşte în fiecare cuvânt, rimă, vers. Citiţi, aşadar, şi bucuraţi-vă de o lume în care nu există sentimente negative!”, a declarat Radu Plugaru, iniţiatorul acestui proiect, în exclusivitate pentru AgenţiadeCarte.ro.

Număr de vizualizări :2474


2 Comments to ““Poveşti pentru copii”, o lume cu şi pentru cei mici”

  1. Elena spune:

    O poezie sau o povestire frumoasa sunt mai binevenite decat un joc pe calculator, si daca tot isi pierd timpul pe net, sa o faca cu folos.
    Multumesc pentru sugestie, neaparat o sa fim si noi cu copilul meu cat mai des posibil pe site sa citim povesti si poezii noi.

  2. Rodica spune:

    Foarte buna ideea cu cartile care vin la copii 🙂 succes proiectului si citi mai multi cititori mici si mari!

Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro