“Magia elementară” de Vasile Baghiu

mart. 5th, 2011 | By | Category: Agenda de carte

La Editura Dacia XXI, în colecţia “Poeţi contemporani”, a apărut volumul de poeme “Magia elementară” de Vasile Baghiu.

“Vasile Baghiu are stofă de protagonist. Nu numai ca poet, dar şi- de nu mai ales- ca poetician.” (Al. Cistelecan)

“Având o vocaţie a morţii, aproape eminesciană prin trăirea ei în profunzime, acest poet tragic demonstrează intuitiv cum se poate avansa în discursul liric, sobru şi negălăgios, imprimând cu modestie un ton cât mai silenţios propriei voci.” (Marin Mincu)

“Vasile Baghiu a impus nu numai ceea ce poate fi numit îndeobşte un univers literar, ci şi un manifest, un concept, himerismul, de la care orice înţelegere a poeziei lui ar trebui să pornească. Aş spune că e ultimul mare manifest literar al sfârşitului de secol.” (Mircea A. Diaconu)

“Vasile Baghiu este unul dintre cei mai importanţi poeţi români.” (Constantin Abăluţă)

Număr de vizualizări :1542


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro